sporttechnika blog

sporttechnika blog

Az ETCC-be térhet vissza a Skoda!

2015. március 17. - sporttechnika

A Volkswagen Group részeként számon tartott cseh gyár utoljára a 80-as évek elején versenyzett az ETCC-ben (European Touring Car Championship), viszont azóta inkább a rallyra koncentráltak. Az új, TCR néven életre hívott kategóriába a Skoda mellett saját Golfját is be szeretné vetni a Volkswagen Group. A Skoda üzemeltetőjéről még nincs hír, azonban azt már tudni lehet, hogy a Golfokat Franz Engstler csapata, az Engstler Motorsport fogja hajtani, akik a WTCC-ről tértek át a TCR-re. A Volkswagenen és a Skodán kívül az Audi, a SEAT, a Honda, a Ford és az Opel is támogatják a TCR kategóriát.

etccskoda.jpg

A Skoda utoljára 1981-ben volt a csúcson az ETCC-ben, amikor megnyerték az 1.3 literes kategóriát. Utána kezdtek a rallyra fókuszálni. Csináltak WRC-t, S2000-est, és itt a legújabb üdvöske is, a Fabia R5.

A TCR első versenye 2015 májusában lesz Malajziában. Valószínűleg a SEAT, a Honda, az Opel és a Ford már részt fognak venni az első futamon, a többi gyártó csak később csatlakozik majd be a szezon előrehaladtával. A Golf a 2. versenyen lesz majd látható, az Opel pedig lehet, hogy csak 2016-ban. Vannak más érdekelt gyártók is, de ezek nevét még nem hozták nyilvánosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttechnika.blog.hu/api/trackback/id/tr797278655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása